Kaapuveikko

VIIKON KAAPUVEIKKO:
 weekly Kaapuveikko

Kaapuveikko Facebook

KAAPUVEIKKO on sanomalehtisarjakuva, jota piirtää ja kirjoittaa Juha Vuorma .

Kaapuveikko on ei kukaan, ei missään. Vanhassa kuivuneessa kaivossa kissan ja pääkallon kanssa asustava pandatonttu, kuusimetsän kaivonpohjafilosofi, arkipäivän anarkisti, mäntymetsän mystikko ja mörisevä huru-ukko. Fyysisesti syrjäisestä sijainnistaan huolimatta Veikko on erittäin tiukasti kiinni yhteiskunnan kollektiivisessa piilotajunnassa ja yrittää soveltaa kaikkea siellä liikkuvaa omaan elämänpiiriinsä.

Kaapuveikko syntyi 1992 jolloin ensimmäiset koskaan piirretyt Kaapuveikko-stripit osallistuivat Kemin valtakunnalliseen sarjakuvakilpailuun. Kaapuveikko pokkasi osallistumisellaan kunniamaininnan strippisarjakuvien sarjassa Kemin sarjakuvapäivillä ja pääsi siten mukaan kilpailussa menestyneistä sarjoista koottuun albumiin. Seuraavaksi Kaapuveikkoa julkaistiin Ilta-Sanomien kuukauden kotimaisena sarjakuvana 1993. Samana vuonna sarja löysi tiensä ensimmäistä kertaa paikallislehteen. Sarja on jatkanut ilmestymistä eri lehdissä siitä lähtien, julkaisukanavien vaihdellessa.

Vuosien varrella Kaapuveikkoa on julkaistu lehdissä ja paikallislehdissä Helsingistä Inariin: Pudasjärvellä, Joensuussa, Siilinjärvellä, Helsingissä, Inarissa, Nuorten Ystävät ry:n lehdessä, Myrkky-sarjakuvalehdessä, useissa eri pienlehdissä ja lukuisina omina sarjakuva-albumeinaan.

2000-luvun puolivälissä ympäri maata mieron tiellä poukkoillut Kaapuveikko vakiintui taas synnyinseudulleen Pudasjärvelle Iijokiseutu-lehteen, joka on nyt julkaissut Kaapuveikkoa viikoittain toistakymmentä vuotta.
Kaapuveikko

Kaapuveikko sarjakuva-albumeja on julkaistu yhteensä yhdeksän, joista viisi numeroitua kokoelmaa sisältää sanomalehtistrippejä. Jatkuvajuonisen tarinan sisältävä "Kaapuveikko ja verokarhu"-albumi on saatavilla myös englanninkielisenä painoksena nimellä "Blue Hood Meets the Horrible Taxman". Värilliset sarjakuvakirjat "Minä olen Kaapuveikko" ja "Kaapuveikko ja hurinapossu" ovat lapsille suunnattuja teoksia.


  • Kaapuveikko 5 (Kaapu Press 2019).
  • Kaapuveikko ja hurinapossu (Kaapu Press 2017).
  • Blue Hood Meets the Horrible Taxman (BoD 2015).
  • Kaapuveikko 4 - Karhujen sukua (Kaapu Press 2015).
  • Minä olen Kaapuveikko (Kaapu Press 2014).
  • Kaapuveikko 3 - Mystinen korpikolmikko (Kaapu Press 2013).
  • Kaapuveikko 2 - Mörisevä huru-ukko (Kaapu Press 2011)
  • Kaapuveikko 1 (omakustanne 2006)
  • Kaapuveikko ja verokarhu (Sarjamafia 1999)
.

Legenda Kaapuveikosta elää...

Kaapuveikko
[ Kaapuveikko-veistos by Veskun sahapaja ]

Kaapuveikko 5