Kaapuveikko

VIIKON KAAPUVEIKKO:
 weekly Kaapuveikko

Kaapuveikko Facebook

KAAPUVEIKKO on sanomalehtisarjakuva, jota piirtää ja kirjoittaa Juha Vuorma.

Kaapuveikko on ei kukaan, ei missään. Vanhassa kuivuneessa kaivossa kissan ja pääkallon kanssa asustava pandatonttu, kuusimetsän kaivonpohjafilosofi, arkipäivän anarkisti, mäntymetsän mystikko ja mörisevä huru-ukko.

Fyysisesti syrjäisestä sijainnistaan huolimatta Veikko on tiukasti kiinni yhteiskunnan kollektiivisessa piilotajunnassa ja yrittää soveltaa kaikkea siellä liikkuvaa omaan pieneen elämänpiiriinsä.

Kaapuveikko sai Kemin sarjakuvakilpailussa kunniamaininnan aloitusvuonnaan 1992 ja ilmestyi Ilta-Sanomien kuukauden kotimaisena sarjakuvana 1993. Vuosien varrella sarjaa on julkaistu useissa paikallislehdissä. Egmont Kustannuksen Myrkky-sarjakuvalehdessä julkaistiin aiheiltaan paikallislehtiin sopimattomia Kaapuveikko-juttuja. Iijokiseutu-lehti Kaapuveikon synnyinsijoilla koillismaalla on julkaissut Kaapuveikkoa viikoittain jo yli 10 vuotta.

Sanomalehtistrippiformaatin lisäksi Kaapuveikko on ilmestynyt myös hahmon sadunomaisempaa puolta esittelevinä värillisinä tarinoina.
Kaapuveikko


Kaapuveikkoa on koottu useiksi kirjoiksi. Neljän numeroidun sanomalehtistrippikokoelman lisäksi on ilmestynyt jatkuvajuonisen tarinan sisältävä "Kaapuveikko ja verokarhu"-albumi (josta myös englanninkielinen painos "Blue Hood Meets the Horrible Taxman") sekä kaksi värillistä lasten sarjakuvakirjaa.


  • Kaapuveikko ja hurinapossu (Kaapu Press 2017).
  • Blue Hood Meets the Horrible Taxman (BoD 2015).
  • Kaapuveikko 4 - Karhujen sukua (Kaapu Press 2015).
  • Minä olen Kaapuveikko (Kaapu Press 2014).
  • Kaapuveikko 3 - Mystinen korpikolmikko (Kaapu Press 2013).
  • Kaapuveikko 2 - Mörisevä huru-ukko (Kaapu Press 2011)
  • Kaapuveikko 1 (omakustanne 2006)
  • Kaapuveikko ja verokarhu (Sarjamafia 1999)
.

Legenda Kaapuveikosta elää...

Kaapuveikko
[ Kaapuveikko-veistos by Veskun sahapaja ]

Kaapuveikko ja hurinapossu -kuvakirja

Näytteet kirjasta:
[Näyte 1]
[Näyte 2]
[Näyte 3]

Saatavilla hyvin varustetuista kirjakaupoista, suoraan tekijältä ja verkkokirjakaupoista kuten Booky, Suomalainen, Adlibris jne...